روش اجرای سقف روفیکس چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، سیستم های سقفی انواع مختلفی دارند. هر یک از آن ها با اتکا به ویژگی هایی که دارند، کاربردها، مزایا و معایب خاصی خواهند داشت. سیستم سقف روفیکس نوعی از سیستم های سقفی است که در انواع ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی اجرا می شود. این نوع از سیستم سقفی ویژگی ها، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در این مقاله از ویکی ساختمون قصد داریم به معرفی سیستم سقف روفیکس و روش اجرای آن ، کاربردها، ویژگی ها و مشخصات، مزایا و معایب آن بپردازیم.

روش اجرای سقف روفیکس چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟

سقف روفیکس چست؟

به لحاظ ساختار، سقف روفیکس شباهت های زیادی با سقف های مرکب بتنی یا به اصطلاح کامپوزیت دارد. روفیکس در واقع یک شبکه توری مانند فلزی است که دارای ناودانی هایی است. روفیکس یک قالب درجا است و اغلب برای اجرای سقف های مرکب بتنی و دیوارهای یکپارچه از آن استفاده می شود. امتیازات نهفته در روفیکس مانند سبکی، سرعت و سهولت در نصب، صرفه اقتصادی با توجه به شرایط اقلیمی بیشتر مناطق ایران، نیاز به آن را در بسیاری از مهندسان و معماران ایجاد کرده است.

مراحل اجرای سقف روفیکس به روش هم زمان

در روش های معمول، به علت محدودیت های ایمنی نمی توان نصب اسکلت فلزی و همین طور قالب بندی و بتن ریزی طبقات را هم زمان انجام داد. معمولاً ابتدا تیر گذاری یک یا دو طبقه انجام می شود و پس از قالب بندی و بتن ریزی آن ها، مرحله بعدی آغاز می شود.

در صورت محدود بودن مقدار قالب ها باید زمانی را نیز برای جدا کردن آن ها از طبقات زیرین و استفاده مجدد در طبقات بالاتر در نظر گرفت. پیشرفت کار به سرعت قالب بندی و بتن ریزی و همین طور به سرعت تیر گذاری توسط گروه اسکلت ساز بستگی دارد. هماهنگی کارگران اسکلت ساز و قالب بند معمولاً با دشواری صورت می گیرد و همیشه یکی از این دو گروه منتظر تکمیل کار گروه دیگر است. در زیر مراحل اجرای نمونه ای از سقف های روفیکس در یک ساختمان 15 طبقه ای مرحله به مرحله آورده شده است.

روش اجرای سقف روفیکس بدین گونه است که در مرحله اول باید روفیکس های مورد نیاز را در کارگاه آماده کرد. با آغاز پروژه باید آن ها را به محل پروژه انتقال داد.

در مرحله بعد ابتدا با استفاده از روفیکس، راه پله های 5 طبقه اول را به سرعت قالب بندی و سپس بتن ریزی می کنند. اجرای راه پله در همان ابتدای کار عملیات انتقال روفیکس به طبقات بالایی را تسهیل می کند.

با فراهم شدن امکان رفت وآمد ایمن به طبقات بالایی، قالب های فلزی روفیکس به طبقه مورد نظر به آسانی حمل می شوند. سپس به طور مستقیم روی تیرهای فرعی قرار داده می شوند. توجه داشته باشید که نصب سیستم سقفی روفیکس در ارتفاع های بیش از 1 متری از سطح زمین، بدون نیاز به هر گونه شمع، جک و یا زیر بندی با ایمنی کامل قابل اجرا است.

در مرحله بعدی از اجرای سقف روفیکس نوبت به قرار دادن شبکه میلگرد می رسد. از دیگر مزایای این سیستم سقفی عدم نیاز به اسپیسر است. شبکه میلگرد روی روفیکس تثبیت می شود و پس از جوش زدن برش گیرها، باید به سراغ بتن ریزی رفت.

در مرحله چهارم، پس از برقراری راستا و لوله های انتقال بتن، عملیات بتن ریزی در ارتفاع بیش از 15 متری آغاز می شود. قبل از آغاز به بتن ریزی، راستا های عبور انواع تاسیسات برقی و مکانیکی با استفاده از ورق های پلی استایرنی قالب بندی می شوند.

در مرحله پنجم، راه پله های پنجم تا دهم قالب بندی و بتن ریزی می شوند. بتن ریزی طبقات چهارم تا اول به پایان می رسد. در عین حال اسکلت و تیر گذاری طبقات بالایی ادامه می یابد.

در مرحله ششم نیز، راه پله های طبقه دهم تا پانزدهم اجرا می شود. قالب بندی و بتن ریزی طبقات شش تا دهم تکمیل می شود. ساخت اسکلت و نصب تیرهای طبقه پانزدهم صورت می گیرد. تیغه چینی و اجرای دیوارهای اصلی طبقات همکف تا چهارم تکمیل می شود.

در مرحله هفتم، بعد از اجرای سقف روفیکس در طبقه پانزدهم، قالب بندی و بتن ریزی طبقات یازدهم تا چهاردهم صورت می گیرد. تیغه و دیوار های طبقات پنجم تا دهم اجرا می شود.

مزایای اجرای سقف روفیکس

  • سرعت و سهولت در اجرا
  • عدم نیاز به نیروی ماهر
  • کاهش هزینه مصالح سقف
  • عدم نیاز به شمع یا جک
  • بدون نیاز به بالابر و یا جرثقیل برای نصب روی طبقات
  • حذف قالب بندی به روش سنتی
  • امکان بتن ریزی هم زمان همه طبقات
  • کاهش ضخامت و وزن سقف ها
  • ایمنی بیشتر در مقابل زلزله
  • کاهش مصرف مصالح در اسکلت ساختمان
  • ایجاد سقف دوجداره و عایق در برابر صدا و حرارت
  • قابلیت عبور تاسیسات از داخل ضخامت سقف
  • جلوگیری از پوسیدگی لوله ها
  • قابلیت شکل پذیری بی نظیر برای ساخت فرم های پیچیده
  • قابلیت حمل مساحت های زیاد با صرف حداقل انرژی و هزینه
  • بدون ضایعات در بارگیری، حمل، نگهداری و نصب

سخن آخر

روفیکس ها از دیگر سیستم های سقفی هستند که ورود آن به ایران به دهه قبل مربوط می شود. استفاده از این سیستم های سقفی در ساختمان های شهرستان بم بعد از زلزله بسیار به چشم می آید. این نوع از سقف ها مزایای قابل توجهی دارند که اجرای آن ها را برای بسیاری از مهندسان جذاب می کند. در این مقاله به روش اجرای سقف روفیکس و مزایا آن پرداخته شد. راضی خواهیم شد، نظارت و پرسش های خود را در خصوص این مقاله با ما در میان بگذارید.

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 40381

به "روش اجرای سقف روفیکس چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش اجرای سقف روفیکس چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید