حناچی: از املاک شهر تهران صیانت شد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - شهردار تهران در تشریح گزارش تحویل و تحول مدیریت شهری انضباط در ساخت و ساز، بهسازی کالبدی، عدالت توزیعی، ترافیک، مالیه شهرداری، ارتقا کارایی سازمان، مشارکت شهروندی، ایمنی و محیط زیست، حفاظت از میراث تاریخی و هوشمند سازی و شفافیت را از محورهای گزارش پیش رو برشمرد.

حناچی: از املاک شهر تهران صیانت شد

پیروز حناچی، شهردار تهران با حضور در دویست و نودو نهمین جلسه شورا در تشریح گزارش تحویل و تحول گفت: بر اساس ماموریتی که از سوی شورای شهر به شهرداری تهران داده شده، گزارش تحویل و تحول ارایه می گردد. این گزارش در چند محور تنظیم شده است که بر اساس تشکیلات معاونتی نیست و بیشتر بر اساس محورهای فعالیت مدیریت شهری است. انضباط در ساخت و ساز، بهسازی کالبدی، عدالت توزیعی، ترافیک، اقتصادیه شهرداری، ارتقا کارایی سازمان، مشارکت شهفرایندی، ایمنی و محیط زیست، حفاظت از میراث تاریخی و هوشمند سازی و شفافیت از محورهای گزارش پیش رو است. این گزارش بر اساس اقدامات این دوره و شعارهایی است که به مردم داده شد.

شهردار تهران با بیان اینکه، این گزارش برای این است که ببینیم در شهر تهران از سال 96 تا 1400 چه اتفاق افتاده و چه اقداماتی که اجرا شده و چقدر در جهت تحقق شعارها رفتار نموده ایم، گفت: یکی از مگا پروژه های شهرداری در دوره جدید کاهش فروش تراکم و رویکرد عدالت محوری بود که همه آحاد شهفرایندان از مواهب شهر برخوردار شوند.

وی بازنگری در طرح تفصیلی و کاهش طبقات در پهنه R, کاهش 63 درصدی پروانه های ساختمانی مغایر با مقررات از دیگر اقدامات این دوره در بخش ساخت و ساز عنوان نمود.

حناچی اضافه نمود: بخش عمده ای از پروانه های صادره که خارج از قاعده بوده مربوط به مجوزهای دوره قبل بود و ناچار به اجرای آنها بودیم. از سوی دیگر رشد بی رویه بلند مرتبه سازی که از دوره قبل شروع شده بود مهار شد. البته شهرداری مخالف بلند مرتبه سازی نیست اما باید بر اساس قاعده باشد. در بخش توسعه شهری در چارچوب طرح جامع عمل شده و افزایش 66 درصدی طرح های موضعی و موضوعی در دستور کار نهاده شد. همچنین طرح های مصوب هم 2،5 برابر افزایش داشت که این هم از نتایج این دوره است، مانند طرح هایی درباره رود دره های کن، فرحزاد، جنوب میدان شوش و جوانمرد قصاب.

حناچی یکی از نگرانی های حاکمیتی میان دولت و شهرداری را موضوع رشد جمعیت پذیری تهران عنوان نمود و اضافه نمود: در دوره جدید مهار فرایند روش جمعیت پذیری را داشتیم به این معنا که با کاهش صدور پروانه ظرفیت ایجاد جمعیت را متناسب با خدمات فراهم می کنیم. موضوعی که در دوره قبل رشد جمعیت پذیری مساله ای برایش نبوده است اما ما اعتقاد داریم در حوزه حاکمیتی هم مسئولیت داریم.

وی با بیان اینکه بیش از 16 هزار هکتار از اراضی ریزدانه شهری در دوره 96 تا 99 معین تکلیف شد، گفت: بازآفرینی شهری و توسعه فضاهای عمومی، 6 طرح بازآفرینی به مساحت بیش از 231 هکتار، اجرای سه پروژه بهسازی محیطی به مساحت 6 هزار و 700 هزار متر مربع و طراحی و اجرای بیش از 84 هکتار میدان گاه شهری در این راستا انجام شد. همچنین 122 هزار متر مربع فضای کارگاهی در مرکز شهر در سال های 97 تا 99 در جهت مناسب کردن فضای شهر برای شهفرایندان، جمع آوری شد.

حناچی پروژه هایی مانند؛ کارخانه سیمان ری به مساحت 9 هکتار، احداث ساختمان بلدیه، پروژه نیایش، میدانگاه امام خمینی، پلازای هفت تیر، خیالستان زندگی، باغ راه حضرت فاطمه زهرا و میدانگاه امیرکبیر را در حوزه بازآفزینی شهری عنوان نمود.

شهردار تهران گفت: یکی از رخدادهای جالبی که در آنالیز ها خود را نشان داد، افرایش سهم خطوط در ایستگاه های بهره برداری شده در پهنه های جنوبی شهر تهران بوده است. به طوری که سهم جنوب شهر تهران از مترو از کمتر از 40 درصد به بیش از 55 درصد در این دوره رسیده است.

او ادامه داد: در واقع بهره برداری ایستگاه های مناطق جنوبی تاثیر زیادی در بهسازی محیطی این مناطق داشته است. از طرف دیگر رشد 68 درصدی هزینه های اجرا شده هر کیلومتر مربع در مناطق جنوبی نسبت به مناطق شاقتصادی و رشد 60 درصدی هزینه های اجرا شده به ازای هر نفر در مناطق جنوبی به نسبت مناطق شاقتصادی نشان می دهد شعارهایی که داده شده عملا در بودجه نشسته و محقق شده است.

حناچی به پروژه های توسعه محله ای اشاره و از آنها با عنوان رویکرد طب سوزنی یاد کرد و اضافه نمود: مجموع اعتبارات این بخش در بودجه سال 98 به میزان 377 میلیارد تومان و در سال 99 به میزان 2 هزار میلیارد تومان و در سال 1400 به میزان سه هزار و 74 میلیارد تومان رسید.

شهردار تهران گفت: در سال 1400 هم همه پروژه ها ها با معیار و اعلام نظر شورایاری محلات انجام شد و به محلات کم برخوردار بیش از گذشته توجه شد.

به گفته وی، از سال 98 تا سال جاری 2 هزار و 487 پروژه اجرا شده که از این تعداد 80 درصد در محله های کم برخوردار بوده است.

حناچی درباره توسعه کمی و کیفی خطوط مترو در راستای تکمیل شبکه ریلی شهری هم اعلام کرد: 40 کیلومتر راستا مترو در این چهار سال بهره برداری شد و 26،5 کیلومتر راستا از خط 6 و بهره برداری از 12 ورودی ایستگاه های جدید انجام شد و مترو شهر جدید پرند نیز در دستور کار واقع شده است.

شهردار تهران ادامه داد: بهره برداری از 32 ایستگاه مترو و ایستگاه های تبادلی در خطوط مختلف مترو و افتتاح میانگین 8 ایستگاه در هر سال در دوره اخیر مدیریت شهری اجرا شده است.

او ادامه داد: در مقایسه با میانگین 5.7 ایستگاه در دوره 12 ساله گذشته عملکرد مدیریت پنجم شهری حایز نکته ای بسیار مهم و قابل توجه است.

حناچی گفت: در بحث مناسب سازی فضاها برای همه اقشار، شاهد اقداماتی از جمله نصب 30 درصد از کل پله های برقی و 36 درصد از کل آسانسور ها بودیم که در حوزه حمل و نقل عمومی طی 22 سال بهره برداری مترو در این دوره مدیریت شهری این اقدام صورت گرفت.

شهردار تهران گفت: در عین حال و در ادامه مناسب سازی شهر 170 بازار میوه و تره بار مناسب سازی شده، در حوزه معابر 52 هزار متر مربع مناسب سازی را شاهدیم، در پیاده رو ها 261 کیلومتر مناسب سازی اتفاق افتاده همچنین 154 باب ساختمان، 279 ایستگاه بی ارتی مناسب سازی شدند.

کوشش شده همه آحاد شهفرایندان از مواهب شهر بهره مند شوند

حناچی افزود: در این دوره یکی از اقدامات مهم مدیریت پنجم که در رضایتمندی شهفرایندان موثر بود، توسعه بازار ها و میادین میوه و تره بار بود که از 57 محله به 64 محله افزایش یافت.

او ادامه داد: تملک 21 باغ و اراضی مشجر برای تبدیل به بوستان عمومی یکی دیگر از اقدامات این دوره بود که منجر به کاهش محله های فاقد بوستان از 17 به 9 محله را در بر داشت.

حناچی با بیان اینکه در پایدارسازی اقدامات اقتصادی، شهر را ارزانتر اداره کردیم، اضافه نمود: منابع در اختیار مدیریت شهری در دوره منتهی به سالهای 96 تا 99 به نسبت دوره 92 تا 95 به قیمت ثابت، حدود 42 درصد کاهش داشته اما علیرغم این میزان کاهش بودجه، همان خدمات را در شهر به شهفرایندان ارائه کردیم.

او درباره میزان بازپرداخت ها، گفت: از سال 92 تا شهریور 96 مانده بدهی از سنوات قبل 5 هزار و 38 میلیارد تومان بوده و اصل تسهیلات دریافتی 9 هزار و 753 میلیارد تومان بوده و پرداختی در طی همان دوره هم 7 هزار و 109 میلیارد تومان بوده است.

شهردار تهران گفت: از مهر 96 تا انتهای سال 99 مانده بدهی از سنوات قبل 19 هزار و 408 میلیارد تومان و اصل تسهیلات دریافتی در این دوره 4 هزار و 28 میلیارد تومان و پرداختی 9 هزار و 692 میلیارد تومان بوده است. یعنی دو برابر میزان دریافت تسهیلات بازپرداخت داشتیم.

حناچی با بیان اینکه طی این دوره از مدیریت شهری نه تنها به میزان 1974 میلیارد تومان از میزان بدهی ها کاسته شد، یادآور شد: در گزارش بدهی های شهرداری تا خاتمه سال 99 بابت سود و جرائم سایر تسهیلات دریافتی از بانک ها در سال های گذشته معادل 36 هزار و 939 میلیارد تومان به بدهی های شهرداری اضافه شده است که از بدهی های اوراق مشارکت، پیمانکاران مناطق و تسهیلات و ... تشکیل شده و مجموع این بدهی ها تا به امروز 66 هزار و 272 میلیارد تومان بوده است.

وی اضافه نمود: شهرداری تهران برای تسویه بدهی ها برای نخستین بار 5850 فقره برات کارت به ارزش 787 میلیارد تومان صادر نموده که با بسیاری از پیمانکاران خرد از این طریق تسویه حساب کردیم.

شهردار تهران با بیان اینکه در مقابل این بدهی ها مطالبات زیادی نیز وجود دارد، اضافه نمود: مطالبات از دستگاههای دولتی بابت عوارض پایدار و شهرسازی رقمی معادل 22 هزار و 762 میلیارد تومان، مطالبات از دولت بابت جرایم رانندگی و یارانه بلیط مترو و اتوبوس و بافت فرسوده و... رقمی معادل 4 هزار و 384 میلیارد تومان، مطالبات از معاونت مهندسی و پدافند غیر عامل سپاه در مرحله معین قیمت کارشناسی به میزان سه هزار میلیارد، جمع مطالبات از دولت، دستگاههای دولتی، ارگان های نظامی تا آذر 99 حدود 30 هزار و 146 میلیارد تومان، مطالبات از شهفرایندان بابت عوارض معوقه 3500 میلیارد تومان، ارزش به روز مطالبات از شرکت رسا تجارت؛ اصل بدهی، 4200 میلیارد تومان بوده که شامل مرور زمان شده، که اگر با عوارض معوقه حساب کنیم به حدود 25 هزار میلیارد تومان می رسد.

از املاک شهر صیانت شد

وی درباره صیانت از املاک شهر تهران گفت: در این دوره 1762 ملک را به وسیله ارسال لایحه به شورا برای نخستین بار در شهرداری معین تکلیف کردیم و 600 ملک را تخلیه نموده و اقدامات حقوقی 300 ملک برای تخلیه در حال اجرا است که مجموع این املاک 2662 ملک است که در اختیار غیر بوده و در حال پیگیری برای بازپس گیری آنها هستیم.

حناچی با بیان اینکه افزایش ذخایر املاک شهرداری را در این دوره شاهد بودیم، گفت: واگذاری 1283 ملک به مساحت 7 هکتار به ارزش به روز شده 5100 میلیارد تومان و در مقابل آن تملک 506 ملک به مساحت 100 هکتار به ارزش تقریبی به روز شده 10 هزار میلیارد تومان اجرا شده است.

او با اشاره به این مطلب که تعداد املاک تملک شده نسبت به واگذار شده تقریبا دوبرابر است گفت: مساحت املاک تملک شده نسبت به واگذار شده تقریبا 14 برابر است.

شهردار تهران ادامه داد: در بحث چابک سازی نیروی انسانی، تعداد پرسنل از 68 هزار و 127 نفر در شهریور 96 به تعداد 59 هزار و 47 نفر کاهش پیدا نموده است که 13.3 درصد کاهش نیروی انسانی بدون تعدیل گسترده و فله ای را نشان می دهد. ضمن اینکه افزایش کیفیت نیروی انسانی را نیز در این دوره شاهد بودیم.

او اعلام کرد: در توسعه حمل و نقل عمومی و تسهیل ترافیک، اولویت توسعه مترو نسبت به توسعه بزرگراهی در تخصیص بودجه را در دستور کار قرار دادیم.

حناچی گفت: در سال های 92 تا 95 حدود 71صدم درصد بودجه شهرداری به حمل و نقل عمومی اختصاص داشته اما در بین سالهای 96 تا 99 این رقم به 3.7 درصد رسیده است.

شهردار تهران عنوان نمود: در حوزه نوسازی، بهسازی و توسعه ناوگان اتوبوسرانی عدم تحویل اتوبوس و مینی بوس از سوی دولت را در طی سالهای 96 تا 1400 علیرغم پرداخت سهم حدود 82 درصدی دولت در سالهای گذشته را شاهد بودیم.

او اضافه نمود: ورود و به کارگیری 250 دستگاه اتوبوس و بازسازی 555 دستگاه اتوبوس دوکابین و تک کابین، برنامه ریزی برای خرید 80 دستگاه اتوبوس دو کابین ، 120 دستگاه اتوبوس تک کابین و 100 دستگاه میدل باس به وسیله شرکت ایران خودرو دیزل، 50 دستگاه اتوبوس برقی و برنامه ریزی برای بازسازی 1000 دستگاه اتوبوس فرسوده نیز در این بخش اجرا شده است.

حناچی گفت: افزایش سهم اتوبوس های دارای استاندارد یورو 4 به 3.5 درصد محصول این دوره است.

شهردار تهران گفت: در توسعه زیرساخت های شهری احداث مسیل و بهسازی رودخانه ها 20 کیلومتر، 23 مورد، احداث پل، تونل و زیرساخت های شهری، 29 کیلومتر ، 31 مورد و احداث و بازسازی ساختمان ها و محوطه های تاریخی، 120 هزار متر مربع و 11 مورد را داشتیم.

شهردار تهران در ادامه گزارش خود، به پروژه های در دست اجرا در حوزه توسعه زیرساختی شهری اشاره نمود و شرح داد: احداث مسیل ها و بهسازی رودخانه ها از 11.1 کیلومتر به تعداد هفت مورد و احداث پل، تونل و زیرساخت های شهری به طول 9 کیلومتر به تعداد 15 مورد، بهسازی محوطه های تاریخی به تعداد 22 مورد در دستور کار واقع شده است.

او احداث فاز یک بزرگراه شهید بروجردی، احداث دور برگردان شمال به شمال شهید باقری، احداث جبهه شرقی زیرگذر پیاده چهار راه گلوبندگ و زیرگذر پیاده راه احدت تقاطع شهید نواب از دیگر پروژه های در دست اجرا عنوان نمود.

حناچی اعلام کرد: در این دوره پارکینگ یک هزار و 278 واحدی جنب پردیس سینمایی ملت با توافق با آستان قدس رضوی احداث شد و پارکینگ 559 واحدی طبقه فوقانی امیر کبیر و پارکینگ مینایی هم در دستور کار است.

شهردار تهران به مشارکت های اجتماعی و رضایت شهفرایندی اشاره نمود و گفت: در کنترل آسیب های اجتماعی ظرفیت تخت های گرمخانه ها افزایش یافت و در سال 1399 به 2 هزار تخت رسید. ظرفیت شناسایی و جذب افراد آسیب دیده اجتماعی از 17 هزار و 983 نفر در سال 1395 به 89 هزار و 103 نفر در سال 1399 رسید.

وی با اعلام اینکه تعداد مراکز پرتو از 14 مرکز در سال 95 به 25 مرکز در سال 99 رسید، اضافه نمود: تعداد افراد پذیرش شده در مراکز اجتماعی از 4 هزار نفر در سال 95 به 13 هزار نفر در سال 99 افزایش پیدا کرد و نکته مهم تر این بود که در زمستان های دو سال گذشته هیچ کارتن خواب و بی خانمانی از سرما جان خود را از دست نداد.

حناچی ادامه داد: در این بخش همچنین کاهش 57 درصدی میانگین زمان پاسخگویی در سامانه 1888 از 82 روز به 26 روز و کاهش پاسخگویی در سامانه 137 در سال 95 از 182 ساعت به 163 ساعت در سال 1399 رسید.

شهردار تهران در تشریح عملکرد در حوزه ایمنی و محیط زیست پایدار اعلام کرد: سهم دوچرخه از سفرهای درون شهری از 0.3 درصد به 0.9 درصد افزایش پیدا نموده، در واقع این اعداد تعداد سفر درون شهری است و نه تفریحی. طول راستا ویژه دوچرخه در سال 96، 50 کیلومتر بوده و در سال 99 به 246 کیلومتر رسیده است. علاوه بر اینها راه اندازی اپلیکیشن دوچرخه و اجرای پروژه دوچرخه های اشتراکی از سوی بخش خصوصی تاثیر زیادی در ترویج حمل و نقل پاک داشت.

سهم اعتبارات حوزه تاب آوری شهری افزایش داشت

حناچی در ادامه از افزایش سهم اعتبارات حوزه تاب آوری شهری و کاهش سهم اعتبارات نامرتبط با وظابف ذاتی مدیریت شهری اطلاع داد و گفت: در سال 92 تا 95 سهم یاری شهرداری به بیرون 7 درصد و 0.18 درصد مربوط به آتش نشانی و 0.12 درصد مربوط به بحران بوده است. این میزان در سال 99 به یک درصد کاهش پیدا نموده و نرخ تغییر سهم اعتبارات یاری به منفی 85 درصد رسیده است.

به گفته او؛ در توسعه زیرساخت های مدیریت بحران، افزایش 22 برابری تعداد شتاب نگاری های لرزه ای، افزایش 2،2 دهم برابری بهره برداری از پنج پایگاه مدیریت بحران جدید مساحت محدوده شناسایی مستعد زمین لغزش، افرایش 5،6 دهم برابری ایستگاهای شتاب نگاری که نقش مهمی در هوشمندی و تاب آوری شهری دارد.

حناچی از توسعه زیرساخت ها در حوزه آتش نشانی و توافق این سازمان با نهادهای مختلف اطلاع داد و اضافه نمود: تا به امروز و در دوره جدید 14 ایستگاه آتش نشانی اضافه اضافه نموده شده به طوری که در سال 96، هفت ایستگاه، سال 97، 2، 1398 سه ایستگاه و در سال 99، چهار ایستگاه افتتاح شد. در سال 1400هم 6 ایستگاه بهره برداری خواهد رسید. در حوزه ایمنی شهر در برابر سیل، احداث مسیل ها و بهسازی راستاهای رودخانه به طول 23 کیلومتر اجرا شد و 11 کیلومتر به تعداد هفت مورد هم در دست اجرا است.

شهردار تهران به کاهش فراوری و افزایش بازیافت پسماند اشاره نمود و گفت: برای نخستین بار 36 هزار کمپوست فروخته شد و در حوزه پسماند پزشکی 40 خودرو به GPS تجهیز شد. همچنین حجم زباله های رقمی حدو 3 هزار تن کاهش پیدا نموده است.

وی درباره حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی شهر، شرح داد: بازوی اصلی میراث فرهنگی در تهران شهرداری تهران است و با همکاری میراث فرهنگی 45 بنا ثبت شد و برنامه ثبت جهانی خیابان ولیعصر هم در حال پیگیری است.

به گفته حناچی؛ در حوزه احیای باغات، تملک 21 باغ به وسعت 10 هکتار و کاهش 96 درصدی پروانه های صادرت در باغات اجرا شده البته این رقم 96 درصد آدم را یاد آمارهای خاص می اندازد.

وی تعداد بوستان های تهران را 2 هزار و 300 بوستان عنوان نمود و اضافه نمود: به میزان مساحت بوستان ها 53 درصد در سال 1399 اضافه شد وکوشش برای کاهش استفاده از منبع آب های زیر رزمینی با استفاده از آب چرخانی و لای روبی در بوستان ها ادامه دارد.

شهردار تهران با اشاره به اقدامات در حوزه هوشمندسازی گفت: یکی از اقدامات مهم در این حوزه، سامانه تهران من بود که هم اکنون بیش از سه میلیون کاربر دارد. شبکه فیبر نوری هم به طول 105 کیلومتر توسعه پیدا کرد و شهرداری الکترونیک با هوشمندسازی سامانه های درون شهرداری محقق شد. نتیجه این اقدامات سبب شفافیت در بودجه شده است.

وی به اطلاعات منتشر شده درسامانه شفاف اشاره نمود و اضافه نمود: بر اساس قولی که به شهفرایندان تهران داده بودیم، این سامانه راه اندازی شد. تا پیش از این، این گلایه از شهرداری وجود داشت که اطلاعات به راحتی در اختیار قرار نمی گرفته اما در این دوره اطلاعات 12 عنوان اصلی و 340 عنوان فرعی در این سامانه وجود دارد.

حناچی این را هم گفت که قطعا منکر زحمات گذشته نیستیم و اگر تحولی در این دوره اتفاق افتاده مربوط به شعاری بوده که به مردم داده شد. ما قول دادیم و بر اساسا قولمان عمل کردیم. عمل به شعار تهران شهری برای همه شروع شده و امیدواریم در آینده هم ادامه پیدا کند این نتیجه آرایی بوده که مردم تهران نمایندگانشان دادند.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس‌ها

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 58670

به "حناچی: از املاک شهر تهران صیانت شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حناچی: از املاک شهر تهران صیانت شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید